Списъкът на националните туристически обекти ще бъде допълнен

Вече е разработен събитиен календар, в който може да се види в кой ден какви чествания, фестивали и любопитни неща се случват в отделните общини

Към стоте национални туристически обекта ще бъдат добавени още петдесет. Това съобщи по Би Ти Ви заместник министърът на туризма Иво Маринов.

Той поясни, че за да попаднат в новия списък, забележителностите трябва да отговарят на определени условия. Основното сред тях е да се намират близо до вече утвърден туристически обект.

В отговор на въпрос Маринов призна, че част от пътищата до потенциалните нови забележителности не са в добро състояние, но имали потенциал. "Когато една община разполага с туристически обект от национално значение тя може и по-лесно да намери средства за инфраструктурата по европейски програми", поясни зам.-министърът.

Номинации за новите туристически обекти са приемани от общините и чрез сайта http://potarsi.bulgariatravel.org . Предстои предложенията да бъдат прегледани, като списъкът ще бъде съставен от специално жури.

Иво Маринов напомни, че вече е разработен събитиен календар, в който може да се види в кой ден какви чествания, фестивали и любопитни неща се случват в отделните общини. Информацията в него се попълва постоянно, като се подготвя и версия на английски език.