1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Според британските синоптици тази зима ще постави нови температурни рекорди

Според британските синоптици тази зима ще постави нови температурни рекорди

За Великобритания силните студове са не по-малка заплаха от тероризма

Британските синоптици започват да подготвят жителите на Обединеното кралство за най-лошото. Според техните прогнози, тази зима не само ще стане повторение на миналогодишната, която бе призната за най- студената от десетилетия насам, но и ще постави нови температурни рекорди, предаде агенция КРОСС.

Температури от минус 20 градуса се очакват още в края на ноември, а силни снеговалежи очакват британците през декември и януари. За Великобритания силните студове са не по-малка заплаха от тероризма. А по броя на жертвите-дори по-опасна. Всеки 20-и човек в тази страна умира от последствията на заболявания, предизвикани от измръзване. В други европейски държави като Германия и Финландия, където студовете са нещо обикновено, смъртността е значително по-ниска. За да не позволи хората да умрат от студ, правителството въведе скала за тревога, подобна на тази за терористичните атаки.

Информациите от синоптиците ще бъдат изпращани всеки ден в болничните заведения. Ниво 1 означава, че времето е нормално, 2 - лошото време се приближава, ако болницата получи код 3, за лекарите това означава, че от този момент те всеки ден трябва да наглеждат къщи, в които живеят възрастни хора. При 4-та скала на опасност вече се включва и армията в борбата с измръзванията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.