Според британските синоптици тази зима ще постави нови температурни рекорди

За Великобритания силните студове са не по-малка заплаха от тероризма

Британските синоптици започват да подготвят жителите на Обединеното кралство за най-лошото. Според техните прогнози, тази зима не само ще стане повторение на миналогодишната, която бе призната за най- студената от десетилетия насам, но и ще постави нови температурни рекорди, предаде агенция КРОСС.

Температури от минус 20 градуса се очакват още в края на ноември, а силни снеговалежи очакват британците през декември и януари. За Великобритания силните студове са не по-малка заплаха от тероризма. А по броя на жертвите-дори по-опасна. Всеки 20-и човек в тази страна умира от последствията на заболявания, предизвикани от измръзване. В други европейски държави като Германия и Финландия, където студовете са нещо обикновено, смъртността е значително по-ниска. За да не позволи хората да умрат от студ, правителството въведе скала за тревога, подобна на тази за терористичните атаки.

Информациите от синоптиците ще бъдат изпращани всеки ден в болничните заведения. Ниво 1 означава, че времето е нормално, 2 - лошото време се приближава, ако болницата получи код 3, за лекарите това означава, че от този момент те всеки ден трябва да наглеждат къщи, в които живеят възрастни хора. При 4-та скала на опасност вече се включва и армията в борбата с измръзванията.