1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Спряха изпълнението на водния цикъл във Враца заради груби нарушения

Спряха изпълнението на водния цикъл във Враца заради груби нарушения

Снимка:

Засега крайният срок на проекта не е застрашен

Фал старт на водния цикъл във Враца. Дни след като строително-монтажните работи започнаха, от общината спряха обекта заради груби нарушения. Проектът за подобряване на питейното водоснабдяване на областния град е най-големият в сектор „Води" и общата му стойност е над 136 милиона лева, като близо 100 милиона се осигуряват от Европейския съюз, информира БНТ.

Началото на проекта започна от квартал Кулата, където новата канализационна мрежа трябва да реши проблема с постоянното наводняване на къщите при дъжд и снеготопене. Още при първата проверка на строежа на канала обаче се оказа, че технологията не се спазва - няма съоръжения за укрепване на изкопа, група за действие при бедствия и аварии, околните къщи са застрашени от срутване, а улицата е потънала в кал от излизащите машини.

„След като сме отправили съответните забележки и не сме установили ответна реакция, съгласно правилата на ФИДИК инженерът спира изпълнението на проекта и разпорежда конкретни действия по отстраняване на забележките", заяви инж. Николай Иванов, кмет на Враца.

От общината признаха, че има солидно закъснение при изграждането на първия етап от водния цикъл. Засега крайният срок на проекта не е застрашен, но няма да се правят никакви компромиси с качеството на строителните дейности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.