1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Сред новостите на „Цветна есен 2013“ в Пловдив са миниатюрно киви и екзотична бугенвилия

Сред новостите на „Цветна есен 2013“ в Пловдив са миниатюрно киви и екзотична бугенвилия

Снимка:

Специализираната изложба продължава от 23 до 27 октомври

Миниатюрно киви и екзотична бугенвилия, която е малко позната у нас, са сред новостите на изложението „Цветна есен 2013“ в Международен панаир Пловдив. Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари продължава от 23 до 27 октомври. Участниците са с 22% повече от миналата година, разширен е и асортиментът.

Плод умален до  размерите на грозде,  но запазил хранителните качества на оригинала – това е киви аргута. На изложението се предлага разсад за него, както и за годжи бери, станал известен със своите лечебни свойства. „Здраве от природата“ е темата на експозицията от пчелен мед и продукти. Собствена разработка на производителите са имуномодулатор, включващ  мед, пчелно млечице и прашец,  мехлем от прополис, сапун.

Екзотичното растение  бугенвилия, чиято родина е Бразилия, сега навлиза у нас и  веднага привлече вниманието на първите посетители на „Цветна есен“ с красивото си оцветяване. Бугенвилията цъфти от май до ноември и постепенно израства до малък храст.

На изложението може да се намерят различни видове цветя, декоративна растителност, овошки, посадъчен материал, торове и препарати, инструменти и принадлежности за градинарството. Предлагат се и множество изделия за декорация  – произведения на занаятчийското изкуство, ръчно рисувана керамика, сувенири, луксозни опаковки за цветя и подаръци. Така се съчетават модата в зелената украса и  дизайнът.

Собствениците на хотели, къщи за гости и заведения ще намерят идеи за оформяне на открити площи и различни видове помещения с елементи от живата природа и арт предмети. Любителите на градинарството могат да купят на преференциални цени разсад и инструменти, сред които и изделия с известната  марка „Белота“.

Една от атракциите на изложението са композициите от чанове за украса на балкона. В работилницата за стъкло се правят играчки за елха и сувенири. Отново има и бижута - сребърни накити във възрожденски стил и съвременен дизайн, гривни от дърво, керамични обеци.

С „Цветна есен“ стартираха Дните на дома, хобито и модата, които по традиция се провеждат през октомври в Международен панаир Пловдив. Те включват: Панаир на колекционерите „Булколекто“ (25-27 октомври 2013 г.), Италиански фестивал на красотата и прическата (25-27 октомври), финали за Световната киноложка купа,  киноложки изложби, републикански шампионати на България и Италия (26 и 27 октомври), Национална изложба на цветни канари (26 и 27 октомври). Така специалисти и любители ще видят новости от областта на  озеленяването, фризьорството и козметиката, колекционерството,  кинологията, и ще се забавляват с атракциите, подготвени от изложителите.     Посещенията са безплатни на 23 и 24 октомври. Цената на билета, даващ достъп до всички прояви в дните от 25 до 27 октомври, е 2 лева, а за учащи, пенсионери и инвалиди - 1 лев. Палатите са отворени от 9 до 18 часа, в неделя – до 16 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.