1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Среща на столичния кмет с представители на фирмата "Витоша ски"

Среща на столичния кмет с представители на фирмата "Витоша ски"

Снимка:

Йорданка Фандъкова е готова да даде на съд фирмата, ако лифтовете не бъдат пуснати още през лятото

Да се пуснат съоръженията на Витоша, които обслужват туристите. Това ще поиска Йорданка Фандъкова на среща с представители на фирмата "Витоша ски", стана ясно след гостуването на столичния кмет в предаването на БНТ "Денят започва в неделя".

Фандъкова е готова да даде на съд фирмата, ако лифтовете не бъдат пуснати още през лятото. По време на разговорите ще бъде направен опит да се постигне споразумение.

Фирмата–собственик спря съоръженията миналата зима и се закани да не ги пуска и за предстоящия ски сезон, след като не успя да прокара искането си в Закона за горите за облекчено строителство в планината. След масови протести президентът Плевнелиев наложи вето върху спорните текстове, а след преговори с еколози, те отпаднаха от закона.

Президентът на българската ски федерация Цеко Минев се закани, че при това положение лифтовете няма да работят и през предстоящия зимен сезон, тъй като фирмата нямала законово основание да осъществи планирани дейности.

От Агенцията по горите заявиха, че такива пречки няма. По този повод кметът на София ще огласи днес тази част от договора с "Витоша ски", която може да  бъде публична.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.