1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Срокът за участие в Зелената олимпиада се удължава с 5 дни - до 15 май

Срокът за участие в Зелената олимпиада се удължава с 5 дни - до 15 май

Победителите ще бъдат обявени на 20 май

С пет дни се удължава срокът за участие в Зелената олимпиада. Вместо до 10 май, учениците от цялата страна ще могат да решават тестове в онлайн платформата zelenaolimpiada.bg до 15 май.

Тази година Зелената олимпиада е част от образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите. Тя е подкрепена от Министерството на образованието и науката.

„От цялата страна продължават да идват запитвания дали учениците могат да се включат в състезанието след празниците и затова удължаваме срока“, обясниха организаторите от Академика БГ.

Победителите ще бъдат обявени на 20 май, както е предварително обявено в регламента. Досега за участие в четвъртото издание на инициативата са се регистрирали 4120 деца от цялата страна. Наградите са таблети, смартфони и MP3 плеъри.

Има и награди за най-активните училища. Те ще бъдат поканени на заключителните представления по награждаването „Яко е да си еко“ с участието на екопосланиците Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Популярните актьори ще представят по атрактивен начин „зелената тема“ пред младите хора.

Националната кампания „Яко е да си еко“ цели изграждане на екологично създание сред подрастващите. Акценти в нея тази година са две теми – отпадъците и чистотата на въздуха. Кампанията цели и да популяризира Оперативна програма „Околна среда 2014-2020".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.