1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира EкоФест „Зелените идеи в действие“

Стартира EкоФест „Зелените идеи в действие“

Участие ще вземат над 120 изложители, които ще предлагат директно своята продукция на посетителите

ЕкоФест „Зелените идеи в действие“ е развитие на УзанаПолянаФест и през 2015 г. ще се проведе за пети пореден път в местността Узана над Габрово. Събитието стартира днес, 24 юли и ще продължи до 26 юли. Адаптацията към климатичните промени е основен акцент на инициативата.

Участие ще вземат над 120 изложители, които ще предлагат дирктно своята продукция на посетителите. Ще има работилници за децата, както и арт-ателиета за по-големите. Предвидени са и дискусии на тема опазване на природата, както и подобряване на условията на пазара за биологична продукция. За доброто настроение на посетителите е предвидена и музикална програма.

Сред интересните демонстрации през трите фестивални дни са изработка на натурални парфюми и приготвяне на домашна козметика ; как с една точилка да сътворим юфка,  талатели и кори за баница; демонстрация на производство на овче кисело мляко; как да си направим домашна паста за зъби; демонстрацията за печене на хляб с квас по стара технология (на пещ) и други. Кратко шоу и запознаване с конете ще бъде изненадата на родово имение „Радост“. Сватбен обичай от Разложко пък ще демонстрира екипа на Къща Дешка, с. Горно Драглище.

Подробности вижте в рубрика прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.