Стартира информационна кампания за актуализирания План за управление на парк "Централен Балкан"

Снимка:

През следващата седмица започват приемни

Информационна кампания за представяне на актуализирания План за управление на Национален парк „Централен Балкан” (НПЦБ) стартира следващата седмица. Екипът, разработващ Проектоплана и Дирекцията на парка, инициират широкото му обсъждане с всички заинтересовани страни – местните жители и институции около територията на парка, държавни институции, неправителствени организации и др.

През следващата седмица започват приемни за запознаване на местната общественост с актуализирания План за управление. В повечето от населените места около парка екипът, разработващ Плана, и служители на Дирекцията на НПЦБ ще се срещнат със заинтересованите граждани.

Проектопланът и приложенията към него могат да се изтеглят от сайта на Българска фондация Биоразнообразие (която е участник в Гражданско дружество „Централен Балкан“, което актуализира ПУ), както и в сайта на Национален парк "Централен Балкан". Хартиени копия могат да бъдат намерени в офисите на Дирекцията на НПЦБ около парка – Габрово, Троян, Априлци, Павел баня, Калофер, Сопот и Рибарица. Писмени предложения и препоръки се приемат в „пощенски кутии“, разположени във всички кметства около Парка.

Общественото обсъждане ще се проведе в началото на март 2014 г. в Габрово и ще даде възможност на всеки гражданин, всяка институция и организация да се включат и да представят свои предложения. Екипът, разработващ Проектоплана, ще отговори на всички постъпили становища.

 

 Изпращайте мнения на:

Гражданско дружество „Централен Балкан”
София 1202, ул. Веслец 39-41, ап. 11
e-mail: bbf@biodiversity.bg

Проектопланът може да бъде изтеглен от ТУК

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.