1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира проектът по изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

Стартира проектът по изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

Церемонията ще се проведе днес от 14.30 часа

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще направят първа копка по изграждането на водната инфраструктура на града. С това започва строителството по проект „Интегриран воден проект за Стара Загора”, който е на стойност 40,3 млн. лв. и се финансира по приоритетна ос 1 от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.
 
Церемонията ще се проведе днес, 19 юли 2013 г., от 14.30 часа в Стара Загора.
 
Проектът предвижда изграждане на нова канализационна мрежа в града и прилежащото село Богомилово, с цел намаляване на несъответствията по отношение дела от населението, включено към канализационната система. Благодарение на дейностите по него ще бъде изградена, рехабилитирана и модернизирана около 27 км канализационна мрежа и реконструирана над 2 км водоснабдителна мрежа. В резултат на това ще се подобри жизнената среда на територията на Стара Загора и прилежащите села. Ще се създадат условия за нови инвестииции и ще се подобри благосъстоянието на населението.
 
В обхвата на проекта попадат 35 186 жители. Срокът за завършване на всички строително-монтажни работи по проекта е до септември 2014 година.  
 
По приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води и подобряване на качеството на атмосферния въздух” са договорени 4,041 млрд. лв., а 739,3 млн. лв. са изплатени.
 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.