1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Столична община е "абдикирала" от управлението на ОП "Екоравновесие"

Столична община е "абдикирала" от управлението на ОП "Екоравновесие"

Компетентните институции не вземат своевременни мерки по въпроса за нарастващата популация на бездомни кучета

Столична община е "абдикирала" от управлението на ОП "Екоравновесие" и от решаването на проблема с бездомните кучета. Броят им в момента не е 9 000, както показват официалните данни на общината, а е нарастнал на 40 000, информира агенция КРОСС.

Откакто през март 2011 г., поради злоупотреби в „Екоравновесие", е уволнен бившият директор на предприятието Петър Петров, целият му екип продължава да работи там, да прикрива следите на извършени престъпления и да поддържа порочната практика на усвояване на "раздутия" бюджет!

Отпаднал от настоящия конкурс за избор на нов директор, вр. и. д. директор на ОП "Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев, не може да разреши проблема, но се включва активно по доусвояване на бюджета. Той същевременно уволнява най-висококвалифицираните си кадри, заради тяхното открито несъгласие с абсурдните управлениски решения на ръководството.

Съзнателно се заблуждава обществеността относно броя на бездомните кучета. Въпреки наличието на конкретни данни, се правят скъпи "проучвания" чрез социологически агенции, чиито "представителни" резултати са съмнителни. Няма извършен научен мониторинг на кучешката популация, въпреки че такъв е възможен и сравнително евтин. Кучетата в момента са над 40 000.

"Щателната" проверка, извършена през тази година от Столичен инспекторат и отдел "Вътрешен одит" разгледа основно разхода на гориво на оперативните коли, като пропусна:

1.Нарушенията при даването на дежурства и незаплащането им на работните екипи;

2.Липсата на работно облекло и специализирани медицински прегледи.

След колективно писмо от името на работниците в ОП "Екоравновесие", някои от нередностите са отстранени, благодарение на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, а не на проверяващите.

Компетентните институции не вземат своевременни мерки по въпроса за нарастващата популация на бездомни кучета в столицата и по решаването на наболелите проблеми в ОП "Екоравновесие". Поради това столичани отглеждат най-скъпите бездомни кучета в света.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.