1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Столична община ще изгради 12 километра велосипедни алеи

Столична община ще изгради 12 километра велосипедни алеи

В бюджета на София се предвиждат 2 милиона лева за ремонта на тротоарите в града

Столичната община ще подготви програма за ремонта на тротоарите в града, тази година ще се реконструират 25 километра, за което в бюджета на София се предвиждат 2 милиона лева. Това каза пред общинските съветници, районни кметове и журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тази година общината ще изгради 12 километра велосипедни алеи, като сред тях ще е продължението на велосипедната алея от "Ломско шосе" до "Лъвов мост", нови алеи в район "Люлин", както и продължението на велосипедната алея по бул. "България" - от бул. "Гоце Делчев" до НДК.

Пред присъстващите на представянето на бюджета на София кметът Фандъкова посочи, че през миналата година за първи път всички политически сили са участвали в консултациите по съставянето на проекта, пише още БТА.

Тя посочи, че бюджетът се базира на реализъм в приходната част и ясно изразени приоритети в разходната част. Мога да нарека този проект "бюджет на устойчивия растеж", каза още Фандъкова.

През 2012 година 14 училища ще бъдат напълно санирани – 9 от тях по оперативна програма, каза още кметът на Столична община, цитирана от агенция "Фокус”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.