1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Столичната екоинспекция затвори незаконна площадка за съхраняване на излезли от употреба моторни превозни средства

Столичната екоинспекция затвори незаконна площадка за съхраняване на излезли от употреба моторни превозни средства

Нарушенията са в разрез с изискванията на Закона по управление на отпадъците

РИОСВ - София експерти от столичната екоинспекция затвориха незаконна площадка за съхраняване и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/, намираща се в гр. Елин Пелин, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Оператор на площадката е фирма "Меркс" ЕООД. На 30.06.2011 г. е извършена съвместна проверка от експерти на РИОСВ – София, инспектори на СПИП – ОДМВР – София и инспектори на РУП Елин Пелин на фирма "Меркс" ЕООД. На проверката е констатирано, че дружеството не притежава необходимите документи за извършваните от нея дейности с отпадъци и няма сключени договори с лицензирани фирми за генерираните отпадъци. Нарушенията са в разрез с изискванията на Закона по управление на отпадъците.

Установено е още, че площадката не отговаря на изискванията за извършването на този вид дейност. При приемане на ИУМПС се издава Удостоверение за дерегистрация на МПС без фирмата да притежава необходимото разрешително за това. Дадено е задължително предписание, за незабавно преустановяване на дейността по събиране и разкомплектоване на ИУМПС.

При направени последващи проверки е констатирано, че предписанието не е спазено. РИОСВ - София е уведомила началника на РУП - Елин Пелин, както и кмета на общ. Елин Пелин за влязлата в сила заповед.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.