1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Столичната община пусна обществена поръчка за строител на част от системата за третиране на отпадъците

Столичната община пусна обществена поръчка за строител на част от системата за третиране на отпадъците

Ориентировъчната стойност на поръчката е 39 116 600 лв. без ДДС

Столичната община (СО) пусна обществена поръчка за строител на част от системата за третиране на отпадъците - инсталацията за компостиране на биологични и хранителни отпадъци, информира investor.bg.

Ориентировъчната стойност на поръчката е 39 116 600 лв. без ДДС, или близо 47 млн. лв. с ДДС. Парите трябва да се осигурят от Оперативната програма "Околна среда" и заем от Европейската инвестиционна банка.

Цената на документацията за участие в поръчката е 25 лв. с ДДС, а срокът за покупка изтича в 12:00 часа на 28 октомври тази година. Това е втората поръчка, която Столичната община обявява за строител на част от системата за третиране на отпадъците. Първата обществена поръчка беше прекратена,  след като единственият кандидат "Егерсман и Ко" предложи много висока цена.

Инсталацията за компостиране ще се намира на площадката "Хан Богров" край София. От преработката на зелените и хранителните отпадъци в съоръжението ще се получава компост, който може да се използва за наторяване или за електричество и парно, произведени от отделяния по време на обработката на сметта биогаз.

В края на юни ЕК одобри за финансиране първата фаза от проекта на завода за отпадъци в София, като финансирането по нея е в размер на 69 млн. евро.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.