1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Строежът в Иракли е спрян официално

Строежът в Иракли е спрян официално

Разкрити са нарушения по оценката на въздействието върху околната среда

Строежът в Иракли, в местността "Кладери" е спрян официално, след проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщиха от пресцентъра на ведомството. Проверката е извършена на 14 януари по разпореждане на министър Лиляна Павлова от служители на ДНСК.

Разкрити са нарушения по оценката на въздействието върху околната среда. В единия от имотите се извършва строителство на 14 къщи и три склада, а не 12 еднофамилни къщи, плажен бар и басейн, както е посочено в оценката за въздействието върху околната среда. 

В друг имот са издигнати 14 къщи, ресторант, спа център, открит басейн и рецепция. Вместо тях е трябвало да има 8 еднофамилни къщи, резиденция от 8 стаи и 6 апартамента с подземен гараж, басейн, ресторант, спа център, механа и плажен бар. 

От министерството твърдят, че по време на проверката не са предоставени договорите, които са сключени за предаване на отпадъците на лица, които притежават разрешение за подобни дейности. Наличието на подобни договори е едно от задължителните условия по ОВОС. 

Неизпълнението на всички условия е основание за спирането на строежа. Съставени са два Констативни акта за спиране на строежа, но те могат да бъдат обжалвани до 7 дни. След това ще бъдат издадени заповеди за спиране на всички строителни работи на посочените два обекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.