1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Строят изкуствено езеро над Чепеларе?

Строят изкуствено езеро над Чепеларе?

По пистите на връх Мечи чал вече звучи английска, руска и гръцка реч

Половин метър е снежната покривка в района на връх Мечи чал над Чепеларе. Курортът все още е най-евтиният в Родопите. Любителите на зимните спортове ползват новия 4-седалков лифт с капацитет 2000 души на час, с който разстоянието от 2700 м от град Чепеларе до връх Мечи чал се изминава само за 9 минути. По пистите на връх Мечи чал вече звучи английска, руска и гръцка реч. Родопският курорт си остава най-предпочитаната и достъпна дестинация за средния български турист, съобщи БНТ- Пловдив, пише econ.bg.

В град Чепеларе може да се нощува срещу 20 лева, а някои хотели предлагат и пакети, в които лифткартата е безплатна. Община Чепеларе прави всичко възможно да развива курорта, а идеята е Мечи чал да се превърне и в любимо място за почивка през лятото.

"Идеята ни е на върха да направим едно изкуствено езеро, с което ще си захранваме и съоръжението за изкуствен сняг. В плановете са изграждане на тракийски стан и няколко детски къта. От миналата година сме започнали просичането на една писта за хората, които желаят по-големи екстремни преживявания. Тя за вело и мотокросове", заяви Георги Попов, кмет на Чепеларе.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.