1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Строят пречиствателна станция в Мездра

Строят пречиствателна станция в Мездра

Проектът на стойност 20.3 млн. лв. се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г."

Представителят на оперативна програма "Околна среда" Спиридон Александров, кметът на община Мездра Иван Аспарухов и представител на фирмата изпълнител направиха първа копка на проекта за доизграждане на канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води, пише infrastructure.bg.

Проектът на стойност 20.3 млн. лв. се финансира от Оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г.".

"Това е най-големият инфраструктурен обект в община Мездра и е последният сегмент, необходим за съществуването на един съвременен град. След неговото завършване в река Искър ще постъпват вече пречистени води от канализацията на града", обяви кметът Аспарухов.

Според Спиридон Александров проектът е един от малкото в България, които започват без обжалване на процедурите за избор на изпълнители, което е показателно за отличната работа на екипа по проекта. Той наблегна на факта, че общината е взела мъдро решение като е насочила вниманието си към проблемните участъци от канализационната система. По този начин ще бъдат използвани по-малко ресурси, размерът на собственото участие е минимален, което от своя страна няма да натовари бюджета на общината.

Чрез изграждането на пречиствателната станция се цели осигуряване на надеждно, технологически стабилно и екологосъобразно пречистване на отпадъчните води от бита и индустрията в целевия регион. Станцията ще осигури механично и биологично пречистване на битовите, промишлени и други отпадъчни води.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.