1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Студът продължава да сковава Европа

Студът продължава да сковава Европа

В Милано бяха регистрирани рекордно ниски от 1956 г. насам температури

Необичайно студеното време и обилните снеговалежи в Италия продължават, пише в. "Кориере дела сера".

Очаква се пикът на студа и снеговалежите да бъде в петък и събота. Тогава ще вали много силно сняг дори в равнините. Обилни снеговалежи са прогнозирани за Рим и цялата околна област Лацио. Местинте власти вече си навлякоха доста критики, че не могат да се справят със ситуацията. Ще вали сняг и в южните области Кампания и Пулия, както и в Емилия-Романя и Марке.

В Милано бяха регистрирани рекордно ниски от 1956 г. насам температури. На летище Малпенса термометрите отчетоха минус 18 градуса по Целзий. През 1956 г. термометрите там отбелязаха 17,8 градуса по Целзий, предава БТА. По последни данни само вчера студът е отнел живота на 7 души в Италия.

Заради влошените метеорологични условия са намалени доставките на руски и френски газ за Италия. Правителството следи ситуацията внимателно в тази област и е получило уверение от ЕС, че Брюксел ще му окаже помощ. За първи път социалните мрежи Туитър и Фейсбук също помагат на италианците да следят каква е метеорологичната обстановка.

Засега не са регистрирани тежки катастрофи в страната заради влошените условия на няколко магистрали.

В провинция Акуила бяха забелязани два вълка близо до градчетата Сконтроне и Кастел ди Сангро, което породи притеснения, че рекордните студове ще привлекат вълците към населените места. Оказа се, че това са два сибирски вълка, избягали от местен зоопарк, които бяха уловени.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.