1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тайландските власти продължават да се борят с наводненията в страната

Тайландските власти продължават да се борят с наводненията в страната

Северно от Банкок терените са залети с 5,5 милиарда кубични метра вода

На тайландските спасителни екипи ще бъдат необходими най-малко 10 дни, за да изпомпат и отведат до морето водата, наводнила площите северно от столицата Банкок, предаде ДПА.

Северно от тайландската столица терените са залети с 5,5 милиарда кубични метра вода в резултат на изключително обилните мусонни дъждове. Тези водни маси заплашват столицата. Аварийните екипи вече успяха да отклонят 9,9 милиарда кубични метра, оттичащи се от централните и северните части на Тайланд и заплашващи столицата. Те ги отведоха през западните и източните краища на Банкок до морето.

През уикеда мегаполисът Банкок, който е само на два метра надморска височина, беше изложен на двоен риск, предава БТА. Прииждащата от наводнените северни и централни територии вода навлезе дори в централната част на града.

На много места водата достигна до раменете на хората. Същевременно в Тайландския заливи имаше необичайно висок прилив. Той обаче отмина и сега властите се надяват, че ще могат да отведат до морето оставащата северно от столицата вода до 10 дни, като изпомпват по 550 милиона кубични метра дневно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.