1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Температурите в Гърция достигнаха 43 градуса

Температурите в Гърция достигнаха 43 градуса

Снимка:

"Гражданска защита" повиши степента на риска от пожари

Температурите в Гърция достигнаха 43 градуса. "Гражданска защита" повиши степента на риска от пожари. Частично е овладян пожарът на остров Родос, след като изпепели 50 хиляди декара гори. Обявена е забрана за палене на огън в близост до населени места и гори. Прокуратурата на остров Родос остави в ареста с обвинение за палеж военен, който предизвика огнения ад на острова, след като си направил барбекю, предаде БНР.

Всички общини в страната отвориха от рано тази сутрин климатизирани зали, в които всеки може да остане до залез слънце. Тези помещения се ползват и от туристи. Местните радиостанции в туристическите райони излъчват информация на различни езици с препоръки от лекари за предпазване от високите температури. Тече и информация на български, предназначена за хилядите български туристи.

Вода, плодове и лека храна препоръчват лекарите. Вчера и днес има много случаи на потърсили лекарска помощ след часове под слънцето. Леко захлаждане се очаква от утре, но температурите в Гърция ще останат над 35 градуса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.