1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тежка остава обстановката в борованското село Нивянин

Тежка остава обстановката в борованското село Нивянин

Причината за прииждащата вода е изпускането на два големи язовира в района

Тежка остава обстановката в борованското село Нивянин. Река Скът покачи критично нивото си и заля десетки дворове и мазета. Над 40 са наводнените имоти. Над 30 пък са и наводнените къщи.

Хората в  селото се страхуват от придошлата вода, тъй като преди 2 години кметът на Община Борован, Десислава Тодорова е свикала кризнисния щаб и нивото на реката се следи на всеки 2 часа.

Причината за прииждащата вода е изпускането на два големи язовира в района – Мраморен и Сухият Скът край с. Голямо Пещене.  За втори път вода потапя двора и мазето на Димитър Иванов. Въпреки че се отчита леко отдръпване на реката, водата в мазетата се покачва. Димитър многократно е подавал жалби в община Борован да се изчисти коритото, но никой не му е обърнал внимание.

Стопанските постройки на Димитър са непристъпни от водата. Мазето със зимнината също. Надява се само да няма пострадали животни. Според прогнозите на синоптиците се очаква ново количество валежи през идните дни. За жителите на село Нивянин остава надеждата те да са по-малко и да не се повтори потопа от 2014.

Автор:Дияна Желязкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.