1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Томислав Дончев: Парите за изграждане на водопроводна инфраструктура в село Бисер са договорени с ЕС

Томислав Дончев: Парите за изграждане на водопроводна инфраструктура в село Бисер са договорени с ЕС

Снимка:

Необходимо е да бъде изградено и пречиствателно съоръжение, уточни министърът

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев заяви днес в пострадалото от наводнения село Бисер, че обема на парите за изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура са договорени с ЕС, съобщи БТА. 

"Това е извънреден целенасочен прием на проекти само за пострадалите от бедствието села Бисер и Лешниково", уточни министърът. Според него е необходимо да бъде изградено и пречиствателно съоръжение, защото не е редно да се изгради канализация в селото и тя концентрирано да се излива в реката без пречистване. "Имаме право и възможност над положените тръби да възстановим асфалта, но не и на цялата улица", посочи Дончев.

Според министъра предизвикателството е как всички стъпки, свързани с проектирането и с организацията на процедурите по реда на Закона за обществените поръчки, могат да се случат най-бързо, за да се използва строителният сезон през 2012 г. 

Възможностите да бъдат инвестирани европейски средства по Програмата за развитие на селските райони в изграждането на инфраструктурата в селото бяха обсъдени днес. С членовете на обществения комитет на Бисер разговаряха министър Дончев и заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова. В срещата участваха и областният управител на Хасково Ирена Узунова, и кметът на Харманли Михаил Лисков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.