Тръмп призна, че има глобално затопляне

Последният ураган Майкъл нанесе сериозни щети в големи региони на Флорида

Американският президент Доналд Тръмп не отрича климатичните промени, но се съмнява в учените, които твърдят, че те се дължат на действията на хората. Според Тръмп учените се водят от политически аргументи, а не от реалните факти.

Промяната в мнението на Тръмп е изненадваща, тъй като доскоро той отричаше съществуването на глобалното затопляне и отхвърляше предупрежденията от научните среди. През 2013 година, още преди да се кандидатира за поста, Тръмп написа в социалните мрежи, че глобалното затопляне е една много скъпа шега. А миналата година обяви, че ще изтегли страната от Парижкото споразумение за климата, подписано от предшественика му Барак Обама.

Сегашната промяна вероятно се дължи на поредицата силни бури, връхлетели източното крайбрежие на Съединените щати, смятат запознати. Последният ураган Майкъл нанесе сериозни щети в големи региони на Флорида и други щати.

Запитан как ще обясни предишното си изказване за климата, Тръмп отговори: "Не смятам, че глобалното затопляне е шега. Но нямам намерение да жертвам милиони работни места и милиарди долари за мерки за опазване на климата."

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.