1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Троян подписа проект за подобряване на туристическата среда

Троян подписа проект за подобряване на туристическата среда

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца

Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП "Регионално развитие" е подписан днес между зам.-министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и кмета на Троян Минко Акимов. Това съобщават от пресслужбата на общинската администрация.

Проектът е на обща стойност 1 466 308,80 лв. с обект "Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата" в с. Орешак. Наименованието на проекта е "Развитие на туристически атракции в община Троян", той е по схема "Подкрепа за развитието на туристически атракции". Основната цел е подобряване на туристическата среда в региона чрез решения, насърчаващи развитието на специализирани туристически продукти и разнообразяване на традиционния масов туризъм.

Предложението акцентира върху богатото и разнообразно културно и природно наследство на Троянския край, отчитайки приноса на туризма за икономическия растеж на района. Чрез проекта се осигурява и подкрепа за развитие на конкурентоспособни туристически атракции, които са в състояние да привлекат нови потоци български и чуждестранни туристи.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца, допълват от администрацията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.