1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Цветан Цветанов: Нямам притеснения около сделките с имоти в Несебър

Цветан Цветанов: Нямам притеснения около сделките с имоти в Несебър

Снимка:

Правителството предприема действия, за да се ограничат щети, ако са в нарушение на законодателството

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов няма притеснения, че медии свързват името му със сделките с имоти в Несебър. Пред журналисти той каза, че бизнесменът Тодор Бояджиев, който в някои медии се свързва с дружество, сключвало сделките, му е семеен приятел.

"Нямам никакви притеснения за това, че името на Тодор Бояджиев по някакъв начин се свързва с тази сделка за дюните, защото Цветан Цветанов никога по никакъв повод нито е давал някакви индулгенции на някого, нито пък ще давам някакви индулгенции за бъдещ период от време. Аз съм кум на много семейства и кръстник на много деца. Това че познавам някого, по никакъв начин не го облагодетелства. Смятате ли, че през всички тези години, с тази борба срещу организираната престъпност, ще си позволя лукса да се заиграя по този начин" , каза министърът, цитиран от БТА.

Той посочи, че за това може да застане пред медиите и пред всеки един политически опонент и да му говори с факти. Вицепремиерът подчерта, че правителството е показало своето отношение към престъпността и когато има процедури, които може би са нарушени, взема отношение и предприема действия, за да се ограничат щети, ако са в нарушение на законодателството. Той напомни, че ще бъде сформирана анкетна комисия, която да проверява сделките по Черноморието.

Скандалът около продадените от земеделското министерство 29 декара земя в Несебър при съмнително ниски цени избухна на 31 декември 2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.