1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Туристическият бранш настоява за собствено министерство

Туристическият бранш настоява за собствено министерство

Секторът произвежда 14% - 15% от БВП на страната

Туристическият бранш настоява за разделяне на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), като се обособят отделни ведомства, пише "Стандарт". Повечето партии се обединиха около мнението, че трябва да има отделно министерство на енергетиката, но според гилдията трябва да има и туристическо ведомство, тъй като секторът произвежда 14% - 15% от БВП на страната и е сред малкото, които имат ръст през последните години.

Обособяването на туризма като отделно министерство ще даде възможност за по-активна и по-ефективна реклама на страната ни като дестинация.

"Всеки вложен лев се връща многократно, но трябва да е съобразен и с плановете на бизнеса" подчерта Благой Рагин, председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в България.

Представители на най-големите френски туроператори заявиха при посещението си преди дни, че няма как страната ни да се наложи като дестинация, без отделно министерство на туризма. Според тях единно ведомство и целенасочена реклама могат да увеличат гостите на културните ни забележителности с 2 милиона само за 12 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.