1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Учебен полигон за подготовка на пожарникари ще бъде построен в София

Учебен полигон за подготовка на пожарникари ще бъде построен в София

За финансиране на изграждането ще се кандидатства по програмите на Европейския съюз

Учебният полигон за подготовка на пожарникарите ще бъде построен на територията на Полицейската академия в София на терен до 40 декара. Това съобщи при посещението си в Перник зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от Дарик радио.

За финансиране на изграждането ще се кандидатства по програмите на Европейския съюз. Като техника съоръжението ще разполага със симулатори, които ще позволяват проиграване на реални практически действия.

Базата за обучение ще се ползва основно от пожарникарите, но и от полицейските служители. Ще има площадки, на които ще се прави обучение за реакция при пътнотранспортни произшествия, при жп и самолетни катастрофи, ще се проиграва и реакция след атентати, допълни главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Проектните проучвания и разработка са на стойност 800 000 лева, а за реализацията им ще са необходими 10 млн. евро, допълни комисар Николов.

Зам.-министър Вучков и комисар Николов направиха първа копка на новата сграда на Пожарната в Перник. Сградата ще бъде триетажна и ще разполага с 10 гаражни клетки за пожарните автомобили. Стойността на строителството е около 2,5 млн. лв. Изграждането трябва да приключи до 18 месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.