1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ученически конкурс за Деня на Земята обяви РИОСВ – Бургас

Ученически конкурс за Деня на Земята обяви РИОСВ – Бургас

Според регламента участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи

За Международния ден на Земята – 22 април, Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас обявява регионален ученически конкурс. Състезанието „Земята е за нас – ние сме за Земята“ ще даде възможност за изява на младите хора, ще стимулира техния интерес към планетата и ще представи личната им позиция и отношение към опазването и използването на природните ресурси.

Деца от детски градини и ученици от І до ХІІ клас могат да участват по няколко начина – с текст, картичка или мултимедия. Художествените текстове може да бъдат есе, приказка, импресия, стихове или гатанки, а създаването на поздравителна картичка с послание – в електронен вариант или на хартиен носител. Ако пък участникът избере мултимедия, може да се направи клип или презентация.

Според регламента участниците ще бъдат разделени в четири възрастови групи: І група – детски градини, ІІ група – І-ІV клас, ІІІ група – V-VІІ клас, ІV група – VІІІ-ХІІ клас. Срокът за представяне на творбите е 13 април. Материалите на хартиен носител ще се представят или изпращат на адрес РИОСВ – Бургас, Бургас – 8000, к-с „Лазур“, ул. „Перущица“ № 67, ет. 3, за „Връзки с обществеността“. Мултимедийните материали и електронните картички, да се изпращат на следната електронна поща riosvbs_pr@abv.bg .

Всички участници задължително да надпишат и/или прикачат на файл: име и фамилия, клас, ръководител и телефон за контакт с него, училище, школа и точен адрес за получаване на награда (ако се присъди такава), телефон и e-mail на училището или организацията, която представя.

Най-добрите творби ще получат грамоти и награди, а победителите от всяка възрастова група ще спечелят екскурзия до резерват „Ропотамо“ и природен парк „Странджа“. Във фейсбук страницата за информационно-образователни дейности на РИОСВ – Бургас ще бъдат публикувани албуми с произведенията, имената и училището на авторите, участвали в конкурса.

Награждаването ще бъде на 20 април в залата на РИОСВ – Бургас. Наградите се получават лично или по куриер за сметка на получателя.

Условията в конкурса може да видите на  http://www.riosvbs.com/home/news/1062

 

Допълнителна информация на тел. 0885 550 423 и е-адрес riosvbs_pr@abv.bg – Албена Василева, „Връзки с обществеността“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.