1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „Умен“ водомер докладва информацията към потребителския смартфон, таблет или компютър

„Умен“ водомер докладва информацията към потребителския смартфон, таблет или компютър

Колкото повече информация има човек “на един клик” разстояние, толкова по-вероятно е да взема разумни решения как да пести вода

Колкото повече информация има човек “на един клик” разстояние, толкова по-вероятно е да взема разумни  решения как да пести вода. Ако хората биха искали да опазят чистата питейна вода, която е останала на планетата, пазарът на „умни“ водомери вече предлага голям брой варианти за потребителите.

Една нова концепция на Марк Шьолман обаче има шансове да допадне много повече на всеки, стараещ се да пести водата. Неговата система измерва използването на водата и докладва информацията към потребителския смартфон, таблет или компютър, пише greentech.bg.

Идеята за комбиниране на „умни“ водомери с телефони и компютри не е нова, но тази е по-добра. Когато скучната и досадна задача да провериш ръчно колко вода се използва в домакинството се превърне в нещо, което човек може да направи от дивана в паузата между две футболни полувремена, то е много по-вероятно човек наистина да го направи.

А колкото повече информация има човек, толкова по-вероятно е да взема разумни и находчиви решения за най-добрия начин за ограничаване на използване на водата, както и да спести пари по този начин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.