1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Уникална изложба на хищни птици може да бъде видяна в Морската градина в Бургас

Уникална изложба на хищни птици може да бъде видяна в Морската градина в Бургас

Птиците са донесени от Англия и Холандия

Уникална изложба на хищни птици може да бъде видяна в Морската градина в Бургас. Птиците са донесени от Англия и Холандия. Изложбата, озаглавена "Градината на совите" гостува за първи път в България, съобщи БНТ.

Групата ентусиасти, която решава да направи изложба на хищни птици в България, е обединена единствено от желанието да покаже птици, които досега не са виждани на живо от българската публика, но пък са любимци на холивудските режисьори.

Може би заради горещините, но любимата на феновете на Хари Потър бяла полярна сова не е предразположена към контакт с хората. Да докоснеш обаче бухала, който е живял в Център за работа с деца с ментални проблеми в Англия и да разбереш колко всеотдайно, търпеливо и добро същество е Бубу, е истинска радост. Разбира се, в най-голям възторг са децата.

За да не загубят формата си на хищни ловци, птиците са пускани да летят всеки ден в часовете, когато в залата няма посетители. Амбицията на организаторите е да създадат център извън града, където ще има истински демонстрации на хищните птици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.