1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Университетската ботаническа градина в Балчик ще представи фотоизложбата "Дунав - истинската река"

Университетската ботаническа градина в Балчик ще представи фотоизложбата "Дунав - истинската река"

Тя е подготвена от WWF – България

На 10 септември Университетската ботаническа градина в Балчик ще представи фотоизложбата "Дунав - истинската река", съобщиха организаторите.

Изложбата е подготвена от WWF – България и е под патронажа на Народното събрание на Република България и Посолството на Румъния у нас. Ще бъде официално открита от посланика на Румъния - н. пр. Антон Пакурету в 11.00 часа, а мястото е уникално – сред растенията в постоянната експозиция от тропични и субтропични растения. Координаторът на проекта от WWF, България Константин Иванов ще представи идеята и работите на шестима признати и утвърдени автори от Румъния, България, Австрия и Франция, които от години запечатват уникални природни картини по местата, където международната природозащитна организация работи.

Художествените фотографии от изложбата са част от проекта "Зелен коридор Долен Дунав" на правителствата на България, Румъния, Молдова и Украйна. Това е най – голямата международна инициатива за възстановяване и защита на природата в Европа, която е инициирана от WWF и е предмет на четиристранното споразумение, подписано през 2000 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.