1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Управляващият орган на ПОС 2021-2027 г. кани 41 общини на консултация по процедурата за рекултивация на депа за битови отпадъци

Управляващият орган на ПОС 2021-2027 г. кани 41 общини на консултация по процедурата за рекултивация на депа за битови отпадъци

Участващите ще бъдат запознати с критериите за оценка на проектни предложения за одобрение от Комитета за наблюдение

Управляващият орган на Програма "Околна среда" 2021-2027 г. (ПОС 2021-2027 г.) кани на консултация представители на 41 общини, които потенциално биха могли да кандидатстват по процедура „Рекултивация на депа/клетки на депа за битови отпадъци“.

На нея ще бъде представена информация за обхвата, условията и изискванията по процедурата. Участващите ще бъдат запознати с критериите за оценка на проектни предложения за одобрение от Комитета за наблюдение по програмата на първото заседание за годината, планирано за средата на март 2023 г.

Покани са изпратени до всички 41 общини – Хасково, Карлово, Перник, Харманли, Монтана, Велико Търново, Плевен, Самоков, Стара Загора, Враца, Мездра, Силистра, Малко Търново, Ловеч, Панагюрище, Търговище, Омуртаг, Кърджали, Разлог, Видин, Бургас, Асеновград, Оряхово, Троян, Гоце Делчев, Ямбол, Сандански, Мадан, Созопол, Аксаково, Добрич, Бяла (Русе), Левски, Петрич, Разград, Доспат, Смолян, Горна Малина, Елхово, Русе, Пловдив и до Национално сдружение на общините в България. Срещата ще се проведе следващата седмица онлайн.

Събитието е част от мерките на ПОС 2021-2027 г. за оказване на ефективна подкрепа още в най-ранен етап в подготовката на качествени проекти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.