1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ураганът Санди блокира Ню Йорк

Ураганът Санди блокира Ню Йорк

Евакуирани са над 400 хиляди души

Още преди да е връхлетял ураганът Санди блокира Ню Йорк. Не работи метрото, затворени за посетители са Емпайър Стейт билдинг и Статуята на свободата, централата на ООН и фондовата борса на Уолстрийт. Евакуирани са над 400 хиляди души. Заради супербурята летищата на Ню Йорк също спряха работа. Аеропортът Джон Кенеди е затворен днес и утре. Отменени са над 700 полета.

Извънредно положение беше обявено в редица щати от Северна Каролина до Кънектикът. Североизточното крайбрежие на Съединените щати също се готви да посрещне урагана Санди, който се очаква да връхлети региона днес или утре. Бурята застрашава 50 милиона души в най-гъсто населения коридор в Съединените щати.

Големите градове от Вашингтон до Бостън се готвят да посрещнат "атаката" на урагана. Вчера, 28 октомври, в 21 часа по Гринуич, Санди се намираше на 850 километра южно от Ню Йорк и се движеше на североизток със скорост от 24 километра в час. Бурята може да опустоши район с дължина от 1300 километра, простиращ се от Източното крайбрежие на Съединените щати до Големите езера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.