1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Успешно приключи първото българско участие на световното цветно изложение в Лондон

Успешно приключи първото българско участие на световното цветно изложение в Лондон

Христо Йорданов бе поканен да представи своя проект с кратък филм по BBC, който предстои да бъде излъчен

Христо Йорданов и неговият екип се завърнаха от Лондон, където между 5 и 10 юли се проведе най-известното цветно изложение в света Hampton Court Palace Flower Show. За първи път на изложението имаше представители от Източна Европа и в частност от България. +359 Българска градина, както се наричаше градината на българския градинар, предизвика огромен интерес както от страна на британските медии, така и от гостите на изложението.

Христо Йорданов и неговият екип пристигнаха в Лондон на 24 юни и разполагаха с 10 дни, за да изградят българската градина. Едно от цветята в композицията - мушкатото - пострада от необичайно високите температура, но бе заменено с бегония и лавандула. Новите цветя бяха подарени на Христо от друг градинар, участващ в изложението.

Българската градина привлече вниманието на британските медии както с нестандартната си композиция и присъствието на рядък сорт растение (Мурсалски чай), така и с факта, че участието на страната е прецедент в историята на шоуто. Христо Йорданов бе поканен да представи своя проект с кратък филм по BBC, който предстои да бъде излъчен. За целта дарителската кампания продължава до набиране на средства за монтаж на кадрите, заснети от началото на кампанията до края на изложението от режисьора Николай Диновски. Представяне на +359 Българска градина бе публикувано и в редица печатни медии.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.