1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Утре в София ще бъде открито четвъртото издание на фестивала „Зелени дни“

Утре в София ще бъде открито четвъртото издание на фестивала „Зелени дни“

Целта на събитието е да създаде навици за природощадящо поведение и здравословен начин на живот

На 25 април в 10 часа в градинката пред Народен театър „Иван Вазов“ ще бъде открито четвъртото издание на „Зелени дни“. Фесивалът ще продължи до 28 април – Цветница. През тези 4 дни посетителите ще могат да опитат сертифицирани биопродукти, да тестват натурална козметика, да се запознаят с екологично ориентирани бизнеси, да намерят екологични и безопасни за здравето играчки, дрехи и продукти за почистване на дома. Освен това ще могат да се вдъхновят за нови пътувания на малко познати, но много зелени места. Възможностите за екологичен и селски туризъм ще представят няколко общини, сред които са общините Враца, Вършец, Казанлък, Мездра, Своге, и Русе.

„Зелени дни“ ще приюти и детски фестивал с богата програма. Във фестивалната шатра децата ще могат да се включат в много работилници, състезания и игри. Сред тях са кулинарна работилница, работилница за правене на лодки, задвижвани от слънчеви панели, на кукли, на красиви предмети, изработени от използвани и стари вещи, на хранилки за птици от кратунки и още много други. Ще бъде обърнато специално внимание на разделното събиране на отпадъци и на отношението ни към природата. Ще има също обучение по йога и керамика, детско вело-състезание, обучение по катерене и още много други игри и забавления.

На родителите ще представим различни теми и дискусии, свързани с отглеждането на здрави и щастливи деца. А на Цветница ще отбележим празника с двучасово хоро заедно с ансамбъл Средец, съобщават организаторите.

Традиция на "Зелени дни" е да предоставя своята сцена за представяне на различни "зелени" каузи, които търсят своите съмишленици. Тази година публиката ще научи повече за инициативите за почистване на защитени територии и кампанията за опазване на вековните гори.

Целта на „Зелени дни” е създаването на култура, на навици за природощадящо поведение, на здравословен начин на живот. Ако по време или след фестивала хората се замислят и променят своето поведение като консуматори, то той е имал своя успех.

Повече информация и програмата на фестивала ще намерите в сайта на събитието: www.zelenidni.com .

Организатори на Зелени дни са: Българска асоциация за алтернативен туризъм, Спортно-туристическа агенция “Одисея-ин”, със специалната подкрепа на Столична община – ОП "Туристическо обслужване". Детската програмата на „Зелени дни“ се осъществява с подкрепата на Прокредит банк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.