1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Уволнен е шефът на столичното общинско предприятие "Екоравновесие"

Уволнен е шефът на столичното общинско предприятие "Екоравновесие"

На мястото на Кърджев застава Манол Нейков, който е ветеринарен лекар

Кметът на София Йорданка Фандъкова е уволнила шефа на общинското предприятие "Екоравновесие" д-р Илиян Кърджев, съобщи в днешния си брой в. "24 часа".

Мотивът е, че той еднолично е решил да намали ловните екипи на бездомни кучета от 6 на 4, а в същото време Столичната община обещавала как ще увеличава броя им. Кърджев не бил започнал и поръчаното му от администрацията преброяване на бездомните кучета, което трябваше да приключи в края на март.

"Не работеше достатъчно интензивно. Недопустимо е, вместо да оптимизира административния персонал, каквато задача му беше поставена, да намалява ловните екипи", аргументира се кметът на София. По думите й Кърджев свършил много работа, но не се справял.

Кърджев зае поста, след като се установиха сериозни нарушения на ръководството преди него. "Направихме специална проверка на действията на предишното ръководство на "Екоравновесие", има прокурорска проверка за тях. А задача на временно изпълняващия длъжността директор на предприятието беше да изпълни препоръките на одита", обяснява пък Фандъкова в интервю за БТА.

На мястото на Кърджев застава Манол Нейков, който е ветеринарен лекар, а последната му месторабота е в Генералния щаб на армията. Той е подполковник, но се е пенсионирал миналата година. Дотогава е бил главен експерт в медицинския отдел на Генералния щаб на армията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.