1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В 101 общини в страната са изпратени 1 милион и 30 хиляди зелени точки за реализиране на кампанията „Сложи зелена точка. Събирай разделно”

В 101 общини в страната са изпратени 1 милион и 30 хиляди зелени точки за реализиране на кампанията „Сложи зелена точка. Събирай разделно”

Кампанията е протекла в рамките на един месец – от 1 септември до 1 октомври

В 101 общини в страната са изпратени 1 милион и 30 хиляди зелени точки за реализиране на кампанията „Сложи зелена точка. Събирай разделно” на „Екопак”. 50% от тези зелени точки са достигнали до домакинствата. 720 училища в страната са участвали в успоредна  кампания.

Идеята е била хората да се запознаят с ползите от разделното събиране. По време на кампанията е изработен плакат, който обяснява кои отпадъци къде се изхвърлят. Той е поставян във входовете на жилищните сгради и училищата. По време на кампанията организаторите са получили много предложения. Един от проблемите, които са посочили хората е, че няма достатъчен брой контейнери за разделно събиране на отпадъци. Кампанията е протекла в рамките на един месец – от 1 септември до 1 октомври.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.