1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Благоевград отбелязват Световния ден за борба със сушата

В Благоевград отбелязват Световния ден за борба със сушата

Изменението на климата е най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента

Община Благоевград ще отбележи Световния ден за борба със сушата и настъпването на пустините с прожекция на oбразователния филм "Болната планета" на сдружение "Европейски пространства".

Филмът ще бъде прожектиран в 8 благоевградски училища и ще запознае децата с проблемите пред които е изправена планетата Земя, съобщават от пресцентъра на общината.

Изменението на климата е най-голямото предизвикателство пред човечеството в момента. То води до изменения във всички екосистеми и това трябва да ни подскаже, че решението все още е в наши ръце. Човешката дейност влияе върху тези промени и е основен фактор за бързото развитие на: ерозия, повишаване на температурите, пожари, наводнения, земетресения.

Благоевградските ученици ще научат повече за това как обикновените хора с прости стъпки могат да допринесат за намаляване на последиците от климатичните промени. Филмът спечели Специалната награда на Институт "Отворено общество" на медийния фестивал Българската Европа през 2007 г., показван е на фестивали в Брюксел и Копривщица.

Днес във фоайето на община Благоевград ще бъдат изложени макети, представящи "болната" и "здравата" Земя, изработени от децата към ОДК, които ни показват как ще изглежда планетата ни в бъдеще, ако тази тенденция се запази.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.