1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Благоевград залесяват терени

В Благоевград залесяват терени

Инициативата тази година ще премине под мотото "Да мобилизираме планетата Земя"

В навечерието на Международния ден на Земята регионалните структури на Министерство на околната среда и водите и Министерство на земеделието и храните в Благоевград са партньори в залесяване на фиданки в Благоевград, предаде Дарик радио.

Залесяването е днес в местността "Кори дере", в района на  квартал "Бялата висота" и булевард "Пейо Яворов", съобщиха от кабинета на благоевградския кмет Атанас Камбитов. Благоевград е сред общо 21 града в страната, където на 21 април ще бъдат посадени нови горички от по 100 дръвчета.

Залесяването в областния център ще стане със съдействието на кметската администрация. Нови дървесни видове ще бъдат засадени и в квартал "Струмско". Посадъчният материал – общо 100 дръвчета от видовете чинар, кестен, ела, липа, бреза, туя и кипарис, е осигурен от Югозападното държавно горско предприятие, а залесяването е със съдействието на общинската фирма "Биострой".

Инициативата тази година ще премине под мотото "Да мобилизираме планетата Земя" и е част от съвместна национална кампания на двете министерства "Да засадим дърво".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.