1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Бургас започна традиционното пролетно почистване

В Бургас започна традиционното пролетно почистване

То ще продължи до 31 май

В Бургас започна традиционната кампания по пролетно почистване, която обхваща всички териториални дирекции, квартали и съставни селища на общината, съобщи Burgas24.bg.

Почистени ще бъдат и крайпътните отсечки и плажните ивици. В края на миналата седмица започна измиването на улиците в к-с "Славейков" и надлез "Владимир Павлов", след което следват и останалите булеварди и транспортни артерии в града. Улиците се чистят в късните часове на нощта, когато движението не е натоварено.

Почистването на териториите за обществено ползване - улици, тротоари, градинки, детски площадки и зелени площи, се осъществява от екипи на сметопочистващите фирми. За измиването на улици, събирането и изнасянето на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци има специална програма и график по дни за съответните комплекси и населени места. Кметът Димитър Николов призовава всички фирми, училища, детски градини, неправителствени организации и граждани да се включат активно и тази година в инициативата.

Заявки за участие се подават на тел. 032/84 38 91 или в общинска дирекция "Опазване на околната среда" на ул. "Шейново" № 24. Там ще се раздават чували и ръкавици безплатно. Пролетното почистване ще продължи до 31 май.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.