1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Деня на Земята РИОСВ – Велико Търново връчи 90 грамоти и 65 предметни награди

В Деня на Земята РИОСВ – Велико Търново връчи 90 грамоти и 65 предметни награди

Снимка:

321 произведения от 305 ученици и деца участваха в двата конкурса

Грамоти и предметни награди на учители и ученици, отличени в конкурсите на РИОСВ, посветени на Деня на Земята – 22 април връчи днес директорът на регионалната инспекция във Велико Търново Елена Стефанова.

Всички участници в събитието получиха сборник със стихотворения и есета „Ако бях планетата Земя…“, съставен от творби на младите природозащитници и с рисунки на отличените художници.

„Вие сте талантливи, с нетрадиционно мислене и модерен и дълбок поглед върху нещата. Това което е много успокояващо е, че имате развито природозащитно мислене. Вие можете да ни научите на много неща, затова сме отворени да осъществим вашите инициативи“, се обърна към присъстващите повече от 110 ученици, родители и учители, Елена Стефанова. Тя покани всички за участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 4 юни. Тогава ще се чистят защитените територии със специално значение за биологичното разнообразие. Експерти на РИОСВ биха могли да покажат някои местообитания в тях.

321 произведения от 305 ученици и деца участваха в двата конкурса на РИОСВ – Велико Търново. От тях 256 рисунки и 19 приложни творби са на тема „Дървета за Земята“, девет стихотворения и 37 есета по темата „Ако бях планетата Земя…“.  В конкурсите участваха ученици от І до ХІІ клас от училища, школи и извънучилищни звена от област Велико Търново, по един ученик от Габрово и Априлци, както и по-малки деца. Пълният списък на победителите е публикуван на сайта на инспекцията на 31 март.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.