1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В ДЛС "Широка поляна" в община Батак отчитат добър ловен сезон

В ДЛС "Широка поляна" в община Батак отчитат добър ловен сезон

В стопанството развъждат основно благороден елен, дива свиня, сърна и глухар.

В Държавно ловно стопанство "Широка поляна" в община Батак отчитаме добър ловен сезон от началото на годината, каза за радио "Фокус" директорът на стопанството Иван Гюров.

"В стопанството развъждаме основно благороден елен, дива свиня, сърна и глухар. Имаме желаещи да ловуват, както българи, така и чужденци. Двама испанци успяха да убият глигани, като единият е с дължина на зъбите от 22, а другия от 27 сантиметра. Двата ловни трофея бяха за златен и за сребърен медал. При лова на глухари италианци успяха да отстрелят единия от глухарите, а останалите пет бяха убити от българи. Имаме една ограда за муфлон - в момента там отглеждаме 42 муфлона, но на този етап няма заявки за лов, защото той е скъп. Таксата е около 5000 евро за хубавите трофеи над 80 сантиметра. Доволни сме от ловния сезон, очакваме още заявки", каза също Гюров.

Той допълни, че Държавното ловно стопанство „Широка поляна” е на територията на община Батак с площ от над 11 хиляди хектара и надморска височина от 1400 до 1700 метра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.