1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В град Враца се състоя пресконференция за напредъка по изграждането на водната инфраструктура

В град Враца се състоя пресконференция за напредъка по изграждането на водната инфраструктура

Снимка:

Министър Искра Михайлова взе участие в брифинга

Министър Искра Михайлова взе участие вчера, 4 ноември, в пресконференция, на която беше отчетен напредъка по изграждането на водната инфраструктура на град Враца. Пресконференцията бе открита от кмета на община Враца инж. Николай Иванов и организирана, за да се информират медиите и обществеността за дейностите по проекта през едногодишния период на строителството. Интегрираният воден проект на град Враца е най-големият в сектор «Води» и е на обща стойност 136,3 млн. лева. 

„Реализацията на проекта е наш общ ангажимент, това е обща задача, която трябва да изпълним с общи усилия. Много е важно на предстоящата среща на Комитета по наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” да излезем с ясни послания от опита натрупан до сега.  Това ще помогне при изпълнението на аналогични инициативи в други населени места и за цялостното изпълнение на програмата”,  каза министър Михайлова.
 
„Ще инициирам специална среща с онези представители на местните власти, които към момента изпълняват проекти по изграждане на водни цикли. На тази среща ще идентифицираме специфичните нужди на тези общини, за да ги приоритизираме за финансиране от Фонд за устойчиво регионално развитие, които бюджетът на РБългария предвижда за 2014 година“,  сподели  с участниците в пресконференцията министър Искра Михайлова.
 
„Една година е достатъчен период, в който можем критично и обективно да споделим какво е изпълнено, какви трудности срещаме и какво трябва да подобрим в организацията, за да вървим към успешен финал“, каза инж. Николай Иванов. Кметът на Враца благодари на министър Михайлова за ангажираността и  изключителната помощ от страна на МОСВ и Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, които са от решаващо значение за изпълнението на проекта.
 
Ръководството на община Враца и представители на фирмите-изпълнители отговориха на въпроси, свързани с контрола и качеството на строителните дейности, извършените плащания за изградени участъци, възстановяване на настилките след края на строителните дейности и цялостната реконструкция на пътната мрежа след завършване на проекта за водния цикъл. Те увериха, че всички строителни обекти, включително и рехабилитацията и реконструкцията на захранващия водопровод от язовир "Среченска бара" до гр. Враца ще бъдат изпълнени в сроковете, заложени в проекта.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.