В Луковит водата е негодна за пиене

Снимка:

Обилното снеготопене предизвика размътване на водата от извора "Златна Панега"

Няма опасност от преливане на язовир Тича. Той продължава да бъде изпускан с 12 кубически метра в секунда, съобщи Юлиян Вълчев, управител на шуменското дружество„ Напоителни системи“. При обилното снеготопене през почивните дни, нивото на язовира се е покачило с 63 см. До преливния ръб остават 2,40 м, информира радио Шумен.

Обилното снеготопене предизвика размътване на водата от извора "Златна Панега", който снабдява общините Луковит и Червен бряг. Водата е негодна за пиене и от общината в Луковит призовават хората да използват бутилирана вода.

Откриването на пътя за Гърция през прохода Маказа ще бъде забавено поне с пет месеца, твърди депутатът Димчо Михалевски. Причината за това е огромно свлачище на гръцка територия, затрупало голям участък на новопостроеното шосе. За тази информация Михалевски се позова на свои гръцки колеги.

Заради обилните валежи и снеготопенето в планината, хиляди тонове скали и земна маса са срутени върху платното между третия и четвъртия тунел на пътя от границата до град Комотини. Очакванията на българската страна бяха новият граничен пункт с Гърция да бъде отворен в началото на май, предаде БНР.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.