1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В много райони от страната зимата ще се завърне

В много райони от страната зимата ще се завърне

Максимални температури - между 1 и 6°

В много райони от страната зимата ще се завърне. Времето ще бъде облачно. Превалявания от сняг ще има в Южна България и районите около Стара планина - Предбалкана и Задбалканските котловини; в Горнотракийската низина и по долното течение на река Струма ще вали дъжд и сняг или мокър сняг. По-съществени ще са валежите в Рило-Родопската област и югоизточните райони. Привечер от северозапад облачността ще се разкъса, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Красимир Стоев, цитиран от агенция КРОСС.

Вятърът ще се ориентира от северната четвърт, отново ще се усили и с него ще прониква студен въздух. Максимални температури - между 1 и 6°, но до вечерта в почти цялата страна ще са вече отрицателни. В София ще вали сняг и ще образува нова тънка снежна покривка. Максимална температура - около 1°.

Атмосферното налягане - по-ниско от средното за месеца, ще се повишава.

Над планините времето ще е облачно, мъгливо и ще вали сняг. Ще е доста ветровито - със силен и бурен вятър от северната четвърт. Ще застудее и температурите ще са без дневен ход - максималната на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

По Черноморието ще се усили север-североизточният вятър, което ще усили и вълнението до 2-3 бала. Облачно време, главно по южното крайбрежие с превалявания от дъжд, който по-късно през деня ще се примесва със сняг. Максимални температури - до 4-5°, температурата на морската вода е 3-5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.