1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В община Тетевен е обявено бедствено положение

В община Тетевен е обявено бедствено положение

Това съобщиха от пресцентъра на МВР

Бедствено положение е обявено в община Тетевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Трети ден без ток са кв. Полатен, махала Брязово, махала Горньово, селата Черни вид, Дивчово, Васильово, Рибарица, Бабинци, Глобово, Кирчево, Галата, Градешница.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.

Продължават действията на екипите за оказване на помощ в населените места, пострадали от обилния снеговалеж. Обстановката на територията на страната към 10.00 часа е нормална за зимни условия. Продължават действията по оказване помощ на населението, почистването на пътищата и възстановяване на инфраструктурата. Възстановено е електрозахранването в голяма част от населените места на община Чепеларе и на град Роман, като все още без ток са няколко села около града. Остава бедствено положението в община Чепеларе. Курортен комплекс Пампорово е без вода. От 00.00 часа до 10.00 часа днес екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) са отстранявали паднало дърво, изтеглили са закъсал автобус, продължават да съдействат на електроразпределителните дружества за възстановяване на електрозахранването.

Към момента около 60 населени места са без енергоснабдяване, предимно в областите Велико Търново, Габрово, София област, Ловеч, Смолян и др.

В района на гр. Етрополе пътищата към селата са непроходими. В момента се извършва транспортиране на гражданин на хемодиализа от с. Лопян към МБАЛ-Етрополе. Операцията се извършва с джип с висока проходимост на РСПБЗН - Етрополе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.