1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В общините Роман и Тетевен положението остава бедствено

В общините Роман и Тетевен положението остава бедствено

Аварийно-спасителни екипи отстраняват паднали дървета по пътя на проходите Превала и Пампорово

Аварийно-спасителни екипи отстраняват паднали дървета по пътя на проходите Превала и Пампорово.

Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета по пътя Доспат – Гоце Делчев и Девин - Михалково и Доспат – Сърница. Леките коли трябва да са екипирани с вериги. Същите ограничения важат за проходите: Пампорово, Рожен и Превала, съобщи БНР.

В Чепеларе ще има учебни занятия. Удължена ваканция ще имат децата от с. Павелско и с. Забърдо. Четвърти ден без ток са 6 села. Над 20 селища и махали в община Смолян са с прекъснато електрозахранване. В Пампорово няма питейна вода заради прекъснатото електрозахранване на помпената станция в с. Мугла.

Зимният курорт се проваля, ако не се пусне водата, каза областният управител на Смолян Стефан Стайков. Според него, областта е в екстремно кризисна ситуация след снега.

Остава в сила бедственото положение в община Тетевен. Повечето селища в района все още са без ток, въпреки тридневните усилия на аварийните групи. Пътищата са разчистени, но на труднодостъпни места има паднали стълбове и електропроводи и това затруднява екипите. Общинският кмет Милен Милев заяви, че и днес децата няма да бъдат на училище поради невъзможност да се отопляват класните стаи. Населението в селата е снабдено с хляб и стоки от първа необходимост.

В бедстващата община Роман продължава работата по възстановяване на електрозахранването. Вече пети ден села от общината са без ток, но учебните занятия не са прекъсвани.

Инспектор инж. Велко Тодоров съобщи, че до 6 часа в звената на "Пожарна безопасност и защита на населението" са постъпили 9 сигнала, от които 7 са за възникнали пожари и 2 за спасителни действия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.