1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В отделни райони на Северна България температурите ще бъдат до минус 23 градуса

В отделни райони на Северна България температурите ще бъдат до минус 23 градуса

Днес денят ще бъде много студен

Днес денят ще бъде много студен. Минималните температури ще бъдат между минус 13 и минус 18, в отделни райони на Северна България - до минус 23 градуса. В южните райони температурите сутринта ще бъдат от минус 8 до минус 1.

Максималните температури също ще останат под нулата - в Северна България между минус 10 и минус 14, в Южна и по Черноморието - предимно между минус 4 и минус 9 градуса, в крайните югозападни райони - около минус 1.

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месец януари.

След временното намаление на облачността от североизток, през деня тя за кратко отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб сняг. Ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен север-североизточен вятър. Ниските температури и вятърът ще създават условия за измръзване в Североизточна България.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, по-значителна по южното крайбрежие, където е възможно да превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Ще бъде студено с максимални температури от минус 1 в крайните южни райони до минус 9, минус 10 градуса на север. Температурата на морската вода е 4°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.