1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Пампорово стартът на зимните спортове изглежда невъзможен

В Пампорово стартът на зимните спортове изглежда невъзможен

Няма сняг, а температурите са прекалено високи, за да може да се прави изкуствен

Седмица преди официалното откриване на сезона в Пампорово стартът на зимните спортове изглежда почти невъзможен. Няма сняг, а температурите са прекалено високи, за да може да се прави изкуствен. Въпреки това в курорта са оптимисти, информира Би Ти Ви.

Там използват всяка секунда, в която термометърът падне под минус седем градуса, за да правят изкуствена настилка - основно през нощта.

Въпреки липсата на какъвто и да е сняг в планините в ски зоната са започнали да подготвят пистите, като натрупват изкуствен сняг. Така че още при първото падане на температурите, или обилен снеговалеж ще може да се кара почти веднага

До момента са произведени над 42 000 кубика от снежната маса. Липсата на сняг не помага много и на хотелиерите - докато не започне да вали, и скиорите по-рядко мислят за почивката си. Отделно отражение дава и кризата. Туристите са по-малко, а и отварят по-малко кесията си, коментират в бранша.

За привличане на българските туристите се разчита най-вече на ол инклузив пакетите с включени храна и карта за лифт. Най-новият хит е обяд и следобедна закуска на пистата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.