1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В почти цялата страна ще има валежи от сняг и дъжд

В почти цялата страна ще има валежи от сняг и дъжд

Максималните температури ще бъдат между 2 и 7°, в София - около 3°

С началото на работната седмица в почти цялата страна ще има валежи. В повечето места ще вали сняг, на места в западната част на Дунавската равнина и крайните югозападни райони - предимно дъжд. По-интензивни ще са преваляванията преди обяд в Западна България и Предбалкана. С умерен север-североизточен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. До вечерта в западната половина от страната вятърът ще отслабне, но в източната ще остане ветровито. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7°, в София - около 3°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Анастасия Стойчева, цитирана от агенция КРОСС.

След значителното понижение на атмосферното налягане в нощните часове, през деня ще започне да се повишава.

В планините времето ще е облачно, мъгливо, с валежи от сняг, най-интензивни в Западна Стара планина. Ще духа силен и бурен североизточен вятър. Ще застудее. Максимална температура на 1200 метра - около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно и ветровито. Ще духа умерен и силен североизточен вятър, което ще усили и морското вълнение. Ще превали дъжд, който временно ще се примесва със сняг. Максимални температури - до 3-4°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето 2-3 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.