1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В предградията на Мексико закриват най-голямото сметище в света

В предградията на Мексико закриват най-голямото сметище в света

Всяка година от El Bordo Ponient се отделят в атмосферата до 2 милиона тона отровни вещества

В предградията на Мексико закриват най-голямото сметище в света El Bordo Poniente, съобщи ръководителят на правителството на мексиканската столица Марсело Ебрард. Според думите му, това е много важно събитие за жителите на многомилионния град, тъй като зловонното „гробище" на боклука трови живота на хората вече повече от 26 години. Всяка година оттук се отделя в атмосферата до 2 милиона тона отровни вещества.

Ежедневно тук се изхвърлят до 12, 6 хиляди тона боклук. За своето 26-годишно съществуване El Bordo Poniente се е превърнало в огромна планина от боклук. Сега отпадъците ще се превръща в енергия и нови материали, съобщава Boston.com. На територията на сметището вече са изградени заводи за преработка на отпадъци, пише КРОСС.

Компанията Cemex SAB се е съгласила да вземе 3 хиляди тона отпадъци, за да ги превърне в енергия, пише ABC News. Според местния градоначалник, сега се взимат мерки да няма нелегално изхвърляне на боклук тук. Сметището трябва да престане да действа до края на този месец.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.